vrijdag

Terreurverwachting

Terug van vakantie, zien wij op het journaal een verhaaltje over 'Sail'. Afgezien van dat vastgelopen schip met te veel diepgang met onze kroonprins erop ( ik zie een verband ) een nietszeggend verhaaltje. Je moet de zendtijd toch vol krijgen, nietwaar?
Net zo makkelijk begint de heer Freriks het onderwerp echter met de mededeling dat er geen terreurdreiging is geweest. Zoals gezegd, wij zijn weggeweest, dus er zal wel weer paniek geweest/ gezaaid zijn voordat de bootjesoptocht begon, maar het gaat zo langzamerhand toch wel erg ver hoor, met die verhalen over terreurdreiging. Als ik weer eens hoor dat er Arabische bommetjes zouden kunnen gaan vallen bij een of ander bijeenkomstje waar het journaal verslag van doet, denk ik altijd meteen: "Waarom was ík daar nou niet op gekomen?" en "hoe zouden ze hier nou zo veel mogelijk mensen om zeep kunnen brengen?" maar ook en vooral "waar is dit nou toch in koleresnaam voor nodig?"
Ten eerste zorg je met dit soort mededelingen voor angst en paniek en ten tweede zijn er ongetwijfeld doorgedraaide fundamentalistische randdebielen die denken: "Tering hé, dat is een strak plan! We gaan Alex met die gammele schuit van hem naar Allah blazen!"

Ideetje. Als het journaal nou gewoon vóór de weersverwachting een nieuwe rubriek begint. Inderdaad, de terreurverwachting, ja. Met zo'n gezellig landkaartje erbij en dan de plaatjes van explosies in de bedreigde gebieden in plaats van de gebruikelijke regenwolkjes. Bij voorkeur gevolgd door een meerdaagse verwachting natuurlijk. We willen tenslotte wel weten waar we de week het beste door kunnen gaan brengen.
"De verwachting voor het noorden van het land is deze week rustig met hier en daar een moskeebrand, gevolgd door een zwakke tot matige stiltemars vanuit het westen. Op de Wadden een enkele duinrel.
Het westen en zuiden krijgen te maken met een actief aanslaggebied uit Duitsland, waaruit hier en daar een bom kan vallen. Daar kunnen forse klappen tussen zitten.
In de loop van volgende week rukt een lage-aanslagkans-front op vanuit het zuiden. Of die ons land ooit zal bereiken is nog onduidelijk."

Geen opmerkingen: