vrijdag

Ziek

Terwijl de ene helft van de bevolking is bevangen door de Olympische Goudkoorts, ligt de andere helft wakker van de kippenkoorts, Y2967Hp1725 in de volksmond.
Als je dat wilde kon je Sven Kramer de afgelopen dagen 25 keer zien vallen tijdens de ploegenachtervolging, verbaal ondersteund door een "oh nee, neeneeneeneeneeneeneenee!" jammerende Martin Hersman. Hij haalde de woorden uit mijn mond.
De professionele relatie tussen Mart Smeets en Ria Visser is trouwens definitief voorbij. Nadat ze aan het begin van de O.S. op Marts hotelkamer aan het rollebollen geweest zijn, gaat Smeets regelmatig op genante wijze over Ria heen. Als hij weer eens naar de bekende weg heeft gevraagd en Ria dus het enig mogelijke antwoord geeft, valt hij uit: "Ja hallo!" Hij slikt tut hola in en de kijker en Ria blijven achter met een bijzonder onbehagelijk gevoel.


Smeets en Visser bekvechten over de boedelscheiding.
Het wordt nu toch echt tijd dat Mart Smeets van de buis gehaald wordt. Erg jammer voor de fans van deze pedante, betweterige en mediageile topjournalist, maar van mij mag hij voortaan thuis tegen zijn hond voor de 25.000ste keer zeggen dat "winnende coaches altijd gelijk hebben".
En die vogelpest dan; daarvan weet ik helemaal níet wat ik ermee moet! Dat komt waarschijnlijk omdat de geleerden het er niet over eens zijn. Regelmatig komt er nieuws over de vorderingen van de dode zwanen in de krant en op tv, maar ik hoor nooit eens iemand duidelijk uitleggen wat ons nu precies te wachten staat. Ab Osterhaus is inmiddels wel de bekendste viroloog van Nederland, maar zelfs hij blijft toch het liefst zo vaag mogelijk over de nabije toekomst. Hoe de ziekte verspreidt word, is bijvoorbeeld nog lang niet duidelijk.
Kijk, daar word ik nou ziek van.

dinsdag

Spotprenten enzo

Ik lees dat er geopperd is om een gedragscode voor de media in te stellen.
De Britse media geven in deze het goede voorbeeld. Zij doen aan zelfcensuur. Geen Deense cartoons in 'The Sun'.
Tot mijn grote vreugde lees ik dat zelfs Balkenende daar niets voor voelt.
Maar helemaal verkeerd vind ik het plan niet. Als we elke keer dit soort gezeik (of erger) krijgen als een religieuze groepering zich gekwetst voelt, moet er maar iets gebeuren.
Dat van die gedragscode vind ik prima. Maar dan wel graag een code die de vrome mens uitlegt hoe je met andere zienswijzen en humor omgaat.
Ik word mijn hele leven al geconfronteerd met mensen die mij met hun geloofsbeleving lastig vallen. Volgens mij wordt dit door bijna alle gelovigen ernstig onderschat.
Waarom ik dan nog steeds geen kerk in de brand gestoken heb?
Naastenliefde en relativering.

donderdag

En toen was er licht.....

Anna, één van mijn dochters van twee jaar, leeft in een geheel eigen universum. Zo bestaat haar wereld uit drie grootheden: binnen, buiten en de tuin.
Een tijdje terug keek ze verbaasd naar buiten en zei: "Papa, donkej buiten!"
Dus wat zegt een ouder dan? "Ja Anna, de zon is gaan slapen." Dat zegt een ouder dan!
"Papa, tuin ook donkej!", ontdekt ze verschrikt.
"Ja lieverd en morgen wordt het weer licht buiten, want dan staat de zon weer op."
Ouders zijn vaak een beetje infantiel.
Anna nam deze verbazingwekkende informatie snel in zich op en zei:
"In tuin ook?"
"Ja, ook in de tuin, schat."
Dat controleert ze tegenwoordig elke morgen.
Ze weet inmiddels ook wel dat papa niet helemaal goed is.


José, Kitty en Anna zitten binnen in Thalfang.

woensdag

OproepHierbij roep ik alle cartoonisten, columnisten en stukjesschrijvers ter wereld op, om het islamitische geloof en alles wat daarmee samenhangt, op humoristische, ironische én/of demonische wijze te kakken te zetten.

Het is onze plicht om dit zootje intolerante, leesblinde koranverslinders op zijn plaats te zetten.
Maar wel massaal graag; anders heeft het geen zin!

NB: Het christendom komt een andere keer wel weer aan de beurt.