woensdag

House en Joling

Bij voorkeur kijk ik niet naar SBS6. Met alle respect (.....), maar dat vind ik net iets te veel een zender voor mensen met beperkte verstandelijke vermogens.
Een uitzondering maak ik voor de Amerikaanse serie House, waarin een briljante, adremme, maar horkerige specialist (Hugh Laurie als Gregory House) het leven van zijn collega's en patiënten verziekt. Nogal eens een beetje 'over de top', maar vooruit.

House

Mijn vrouw en ik ergeren ons al een tijdje aan de enorm lawaaiige onderbrekingen van het programma, voor promo's en reclame. Kijk je net naar een patiënt die ondanks alle inspanningen van House en z'n team ligt te overlijden, begint er een stem doorheen te schreeuwen, voorzien van een spetterend filmpje, dat we naar talentenjacht numero 1795 moeten gaan kijken. Je schrikt je een krul in je teen.
Blijkbaar vonden ze deze vocale en visuele martelingen nog niet ver genoeg gaan, want gisteravond werd House handmatig opzij geschoven door Gerard Joling, die ons tussendoor jolig vertelt over de talentenjachtaflevering van morgenavond, waarin de vakjury (wat een vondst!) en - ongetwijfeld ook - sms-sturend publiek (briljant!) kandidaten wegsturen (leuk gevonden!). Na vijftien seconden ging House weer gewoon verder. Je krijgt de tijd niet eens om weg te zappen!

Het zijn terroristen, die lui van SBS. Zelfs het enige programma dat je wél de moeite waard vindt, kun je niet zonder hartverzakkingen bekijken.
Kan Hirsch Ballin dáár nou niet een roedel arrestatieteams op af sturen?

Geen opmerkingen: