maandag

Om Te Janken

Vanavond heb ik, zonder mijn voetbalkijkmaatje, Oranje uitgeschakeld zien worden door Portugal. Ik heb geen traan gelaten. Dat is nog wel eens anders als ik mét mijn maatje een wedstrijd bekijk. Wij zijn namelijk nogal een melig stel en vinden onszelf zo grappig dat we soms zitten te janken van het lachen. Dat zal ik uitleggen.

Eén van de spelletjes die wij graag spelen is het verzinnen van bijnamen/verbasteringen van namen voor voetballers. Zo heet Jaja Touré bij ons Toeree Overflakkee en de Duitse verdediger Hummels heet bij ons Klothummels. Erwin (mijn maatje, ja) vond het vanavond waarschijnlijk erg jammer dat de Portugezen Simao niet opgesteld hadden. Die heet bij ons Pu Simao (spreek uit Poesie Mauw). Ik zei het al, we zij vrij melig.

Dat het altijd nog erger kan bewijst de serie die gelijktijdig met Nederland-Portugal op Nederland 2 werd uitgezonden: Varg Veum.
Varg is een Noorse privédetective, die in de vorige aflevering op zoek ging naar een vermiste prostituee.

Tijdens deze speurtocht belandt hij in een wijk waar de hoer in kwestie woont en daar op vreeslijke wijze gemarteld wordt. Zij blijkt de enige niet te zijn, er wonen nog meer dames van door de SGP ongewenste zeden. Niet bijzonder geestig allemaal, nee.
Ik kon mijn tranen echter echt niet meer bedwingen toen bleek wat de naam van de bewuste wijk was: Slettenbakken.
Zover zouden Erwin en ik zelfs niet gaan.


Varg Veum

Geen opmerkingen: