donderdag

Drie Maanden Cel Voor Brandstichtingen

U moet mij maar verbeteren als ik er helemaal naast zit, maar volgens mij is het Journaal vooral goed in paniek zaaien. Bekijk de video op http://nos.nl/artikel/433119-bekentenis-branden-winschoten.html en leg mij uit hoe de journaalstem kan zeggen: "beide verdachten worden nog verhoord en zitten in ieder geval nog drie maanden vast." Gelukkig, die zijn even van de straat, denk ik dan.

Twee mensen bekennen het stichten van zeventien branden in Winschoten en de conclusie van het Journaal is dat ze dan minimaal drie maanden de cel in gaan. Dat zal ze leren, die rakkers.
Is dit de eis van het Openbaar Ministerie, de duur van het voorarrest of een poging om Telegraaflezers te choqueren? Nee, dat wordt niet uitgelegd.
FIG1:  3,5 dag cel per brand
                                                       Ik vind dat deze lieden voor ze op vrije voeten komen nog minimaal een taakstraf verdienen: een weekje cliniclown spelen in het brandwondencentrum in Beverwijk.
Mag de journaalredactie van mij mee vanwege onvolledige, dubieuze en kwetsende berichtgeving.

Geen opmerkingen: