zondag

Altijd ziek

Als onderwijsinspecteur kom ik regelmatig bij de mensen thuis. Zo was ik van de week bij Kortjakje. Ik had haar zondag nog in de kerk gezien, waar zij een fitte indruk op mij maakte. Omdat zij zich maandag weer ziek meldde - dit gebeurt bijna elke week- besloot ik langs te gaan. Mevrouw de Vries verklaarde ook niet te begrijpen hoe haar dochter midden in de week altijd weer ziek kon worden.
Kortjakje liet mij een boek zien, dat van voor tot achter volgeplakt was met zilverwerk (theelepeltjes, oorbellen, bestek, kandelaars enzo). Het was een enorm gevaarte dat zij - zo wist ik- elke zondag mee naar de kerk zeulde.
De inspecteur in mij vroeg zich dadelijk af, waar zij de tijd vandaan haalde om het boek te onderhouden en aan te vullen. Dit moest wel ten koste van haar huiswerk gaan. Ze had zelfs geen tijd om naar school te gaan, vermoedde ik.
Ik zal haar doordeweekse bezigheden de komende tijd dan ook nauwlettend in de gaten gaan houden.


Politiebericht

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende:
Bij een overval op een juwelierszaak in de Utrechtse binnenstad, zijn de juwelier en een onderwijsinspecteur om het leven gekomen. Ooggetuigen hebben de vermoedelijke dader zien vluchten op een driewieler.
Het gaat om een tengere blonde vrouw van plus minus 1.40 meter. Ze was gekleed in een rood jurkje, een kort jasje en droeg rode schoentjes van het merk "Puma".
De politie heeft de volgende compositiefoto vrijgegeven.

Indien u meent te weten om wie het hier gaat en/ of op de hoogte bent van haar verblijfplaats, neemt u dan contact op met de politie van Utrecht, telefoon 030- 23333333. Maar u kunt natuurlijk ook bellen met de politie in uw eigen woonplaats.
Einde politiebericht

Geen opmerkingen: