zondag

De Aanslag

Het was weer zo ver deze week. Eén of andere randdebiel had een mallotig stukje in elkaar gefrutseld op het internet en 'Het Journaal' had er een onderwerp over.
Strekking van het mallotige stukje: Geert Wilders heeft de Islam in diskrediet gebracht en moet daarvoor gestraft en wel onthoofd - een effectieve, zij het wat rigoureuze methode om van dat vervelende hoofd met het ondergescheten vogelnestje af te komen, wat mij betreft.
Strekking van het onderwerp in het journaal: de dader wordt vervolgd.
Was dit nieuws? Lijkt me niet. Als je even zoekt op internet kun je waarschijnlijk nog wel een aantal van dit soort sites vinden. Wat was dit dan? Dit was het journaal op jacht naar sensatie en de jonge kijker. Want die kijkt dus te weinig: de jonge kijker.

Ondertussen gaat het natuurlijk niet goed met de Islam. Overal ter wereld worden randdebielen geronseld om te strijden voor de Jihad (Jammer-die-Islamitische-haat?). De Heilige (hoe verzin je het?) Oorlog tegen alle vijanden van de Islam. In de praktijk komt dat, voor Jihad-strijders, neer op alle niet-moslims.
"Jij niet moslim? Jij moet dood!"
Lekker overzichtelijk, dat dan weer wel.
Maar - om nog even op dat stukje van die randdebiel terug te komen - wordt het niet tijd dat iemand deze jongens en meisjes ( meisjes, mogen die ook meedoen; ik denk het niet, hè?) van de Jihad eens uitlegt dat zij hoogst persoonlijk de Islam in diskrediet brengen en dat zij zelf dus de grootste vijanden van de Islam zijn? Dan zijn we misschien in één keer van een hoop ellende verlost. Als ze tenminste begrijpen dat ze dan collectief een zelfmoordaanslag op zichzelf moeten organiseren.
Dat zou het journaal toch wel halen, denken jullie niet?

Geen opmerkingen: