dinsdag

Herr und frau Bongers

Wij hebben best leuke kinderen, al zeggen we het zelf. Eentje van vier - heel grote mond, klein hartje - en twee van anderhalf - vooral 's nachts een heel grote mond en een klein hartje -. Wij moeten altijd erg lachen om de verhalen van ouders over het verschil tussen jongens en meisjes: jongens zijn rauwdouwers en meisjes zijn creatief. Deze verhalen hoor je alleen van ouders met jongens. Weten zij veel. Onze meisjes zijn creatief in hun rauwdouwactiviteiten.

Wij gaan tegenwoordig ook niet meer slapen, wij gaan naar bed. Subtiel verschil. Met name Anna heeft er een sport van gemaakt om, tijdens onze bedtijden, aan haar bruisende nachtleven te beginnen. Wij slaan haar tegenwoordig weer in slaap. Eigenlijk zouden we waakdiensten in moeten stellen, maar daar hebben wij allebei de fut niet voor.
Waar die kinderen overdag de energie nog vandaan halen is ons een raadsel (onder de goede inzendingen wordt een logeerpartij van onze dochters bij de gelukkige winnaar verloot).

Over elf dagen gaan wij met ons twee├źn een weekendje in een hotel in het Sauerland liggen. Wij brengen de meiden bij mijn zus in Houten en ons mobieltje gaat veilig in de linnenkast.
Wij denken nog na over een naam waarmee we ons gaan melden bij de receptie. De telefoon zou er kunnen gaan.
"Wer sagen Sie, bitte? Nein, es gibt bei uns keine herr Bongers im Hotel."
Nou, ik ga naar bed.


Geen opmerkingen: