maandag

Hopen Op Toegangsontzegging

Het Woord van Henk had een gesprek met de oprichter van Toffee (Trots Op Finland, Frankrijk en Ethiopië); Geert Verdonck.

Waarom Toffee?
Ik zocht een naam die minstens zo belachelijk is als PVV (wow, ze zijn voor vrijheid!) of Ton (zucht) en waaruit blijkt dat ik minder bekrompen ben dan deze onruststokers.

Waarom Toffee?
Omdat ik het hoog tijd vind worden dat er een beweging komt die meer media-aandacht krijgt dan de PVV en Ton. Daar wil ik best een paar mensen voor in hun bek schijten.

Pardon?
Als je media-aandacht wilt moet je heel hard, heel onaardige dingen over mensen, bevolkingsgroepen of landen gaan roepen. En niet vergeten om verontwaardigd te kijken natuurlijk. Mensen die verontwaardigd zijn hebben altijd gelijk.

Ik vind u erg verontwaardigd klinken.
Exact.

Wie zou u het liefst in de bek gaan schijten?
Dat maakt me niet zo veel uit, als het de gemoederen maar verhit en de internationale betrekkingen op scherp zet. Bij voorkeur levert het mij een toegangsontzegging naar bepaalde landen op, ik ben gek op vliegen.
Met een paar antisemitische uitspraken kom je al een heel eind, denk ik. Dan roep ik bijvoorbeeld dat Ehud Olmert (redactie: premier van Israël) probeert Israël etnisch te zuiveren en dat hij een moordenaar is.
(De heer Verdonck last een denkpauze in om zijn woorden te laten rijpen)
Hoe langer ik erover nadenk, hoe beter ik deze vind. Het is weer eens iets anders dan moslims pesten. Sterker nog, de joden zijn De Tegenpartij van de moslims!

Begeeft u zich niet op glad ijs met zo'n ongenuanceerde uitspraak?
Als ik het Journaal wil halen zal ik toch echt mijn principes overboord moeten gooien. Het wordt trouwens de hoogste tijd dat iemand de schijnheilige en geldverslindende pro-Israël-houding van deze regering eens aan de kaak stelt. Israël gooit Gaza weer eens in puin en de internationale gemeenschap mag het weer opbouwen, zonder dat er middelen het gebied in kunnen, deze keer.

Hoeveel zetels gaat u halen?
Genoeg om languit in te kunnen liggen. Minimaal drie.

En de armsteunen dan?
Die gooi ik wel een keer - bij wijze van schoenen - naar iemands hoofd, tijdens een vragenuurtje ofzo. Ik verzin wel iemand.

Mag ik u bedanken voor uw openhartigheid?
Als u zorgt dat dit interview in alle kranten komt, mag u dat ja.

Ik dank u.
Ook in de Telegraaf!

Geen dank.

Geen opmerkingen: