donderdag

Schadeclaim Bedevaartgangers

Ik wil niet veel zeggen, maar ik ga het wel doen.
Ik word namelijk altijd een beetje kriegel van mensen die in gaan dienen. Dit keer van twee moslims die uit Mekka terug kwamen vliegen en 1300 meter voor de polderbaan uitstapten. Goeie grap van Allah, om ze met een vliegtuig neer te laten storten in de modder.
Hij (De Almachtige Oppermoslim) prutst wat aan de en de piloten denken meteen dat ze twee meter onder de grond in een tunnelbuis op de noord-zuidlijn zitten. "Remmen!!" Gilt Ismaël. Niet tegen de automatische piloot maar tegen zijn maatje en de rest weten jullie al.

Maar goed, ik had het over die strenggelovigen (wat vinden moslims eigenlijk van de evolutietheorie?). In plaats van dat ze blij zijn dat Allah ze gespaard heeft gaan ze een schadeclaim indienen. Hoewel hun advocaat het prematuur vond bij wie hij ging cashen, wist hij vanavond bij DWDD al wel te vertellen dat het om minstens 100.000 Euro zou gaan.
Nee, per persoon.
Omdat zich inmiddels nog een stuk of twintig neergestorte schrapers heeft aangemeld, die ook wel een ton willen voor een blauw oog, zag je aan de bewuste advocaat dat hij al had uitgerekend dat hij na deze zaak kon stoppen met werken. Hij zat al bijna op z'n privéjet naar Hawaï, toen Allahzijdank Giel Beelen hem een paar kritische vragen stelde (want dat is nou niet direct de specialiteit van Matthijs van Nieuwkerk). 'Waarom een schadeclaim? Waarom zo veel? Waarom gaat het weer over geld?', Giel vroeg het niet letterlijk, maar je zag aan de jurist dat het vragen waren waar hij nooit over na had willen denken.

Als hij deze zaak verliest gaat hij waarschijnlijk bij ING solliciteren.
Geld stinkt niet, het meurt.

Geen opmerkingen: