maandag

Een Wereldreis In Een Zeilbootje, So What?

Al die ophef over dat meisje van dertien dat een stukje wil gaan varen, ik snap het niet. Als haar ouders en zij denken dat ze het kan, dan zal ze het toch wel kunnen? En trouwens, wat kan er nou helemaal fout gaan op een zeilreisje over de wereldzeeƫn? Nou dan! Paps en mams hebben duidelijk geld als water (hahahaha!), dus dat zal allemaal wel loslopen.

Onze jongste zoon van negen zit momenteel voor zijn werkstuk over amfibiƫn een maand in de Amazone. Hij weet een heleboel over kikkers, dus dat komt echt allemaal wel goed met Jochem.
We hebben trouwens ook een dochter van elf die een reis naar Antarctica aan het voorbereiden is. Marie-Louise wil de dikte van het ijs op de magnetische zuidpool gaan meten. Nee, zomaar. Ze is gewoon ontzettend gek op ijs. Twee maanden geleden heeft ze haar zweefvliegbrevet gehaald en ze kan de eerste worden die met een zweefvliegtuig de Zuidpool haalt! Daar word ik als ouder alleen maar hartstikke trots van. Is toch ook een fantastische uitdaging voor zo'n kind?

Als onze kleine Geert uit de luiers is, bedenken we voor hem ook nog wat leuks. Of hebben jullie misschien een geinig idee?

Geen opmerkingen: