woensdag

Een brief aan het Hoofd GemeentebelastingenControleurnummer: 16003
Tijdstip: 1-2-2013 15.52 uur                                                                                                 
Bijlages: Duplicaat naheffing en afsprakenkaart tandarts                     Utrecht 20-2-2013

LS,

Zoals wel vaker parkeerde ik op 1 februari aan de Graaf Adolfstraat. Dat doe ik vaker, omdat onze tandarts op de hoek zit (J.W. Frisostraat 5). Zoals altijd betaalde ik het vereiste parkeergeld. Voor veertig minuten, dat leek mij ruim voldoende. En dat is het normaal ook.

U begrijpt het al, het werd geen normaal bezoek. Terwijl mijn dochter tergend langzaam gepijnigd werd door de tandarts, stond ik - terwijl ik mijn dochters hand vasthield – nerveus op mijn horloge te kijken hoe de tijd voortschreed. Ging ik de gezagsgetrouwe burger spelen en nog eens een euro in de parkeerautomaat stoppen of koos ik voor mijn dochter, die mijn mentale steun goed kon gebruiken? Zoals het een goed vader betaamd koos ik voor mijn dochter. 

Toen we ruim een kwartier later dan gebruikelijk naar buiten liepen, zagen we dat controleur 16003 onze auto vrolijk aan het scannen en fotograferen was. Hij begreep ons verhaal en zei dat er een goede kans was dat het hoofd Gemeentebelastingen begrip voor ons bezwaar zou hebben.

Mijn vraag aan U: was de inschatting van deze nijvere ambtenaar juist?

Met vriendelijke groet

H.A.J. Bongers

Geen opmerkingen: