woensdag

Een Magisch Bijschrift

Het Stadsblad (het sufferdje van Utrecht) verrast vandaag met een bijschrift. "Als spetterende opening van de tentoonstelling 'Moving Magic' treedt Hans klok op voor het aanwezige publiek", staat er onder deze foto:

Hier stond ut
Het is wel een rasartiest hoor, die Hans: optreden voor aanwezig publiek! Ik vind dat getuigen van klasse. Je loopt toch maar mooi het gevaar dat er een slimmerik tussen de aanwezigen zit, die ziet hoe jij de dame laat zweven. Dit is niet alleen klasse, maar ook moedig. Hij had tenslotte ook op veilig kunnen spelen door alleen afwezig publiek binnen te laten.

Maar misschien is er wel een woordje weggevallen in het bijschrift en had er “.......treedt Hans Klok op voor het nóg aanwezige publiek” moeten staan. Dat een deel van het publiek stiekem achter de coulissen aan het gluren was, op zoek naar antwoorden. Of dat de voorstelling zo teleurstellend was dat het publiek massaal de zaal verliet.

Is d'r nou helemaal niemand die ff wil klappen?
Als ik zo’n bijschrift lees, sla ik steeds verder op hol en kom tenslotte uit bij de - volgens mij - ultieme optie. En dat is dat het publiek in eerste instantie aanwezig en aan het eind van de show geheel afwezig was. Hans heeft namelijk een spiksplinternieuwe, maar niet ongevaarlijke illusie: de grote publiek-verdwijn-truc. Een kennis van mij is een paar weken terug naar een try-out van Hans in theater 'De Muzeval" in Emmen geweest. Van hem en van de overige zeshondervijftig bezoekers ontbreekt sindsdien elk spoor.

Geen opmerkingen: