maandag

Toernooigeluk

Karl Vannieuwkerke zei gisteren op Sporza (De Belg) dat het om winnen gaat. Daar was Jan Mulder het niet mee eens. Jan vindt dat het om mooi spel gaat. Om uit te leggen hoe belangrijk hij mooi vindt, zei hij heel veel lelijke dingen. Vooral over het Nederlands elftal.

Karl en Jan hebben volgens mij allebei ongelijk. Wie gisteren op het veulen-/paardtoernooi van de Zuilense Tennisclub was, weet zeker dat het om plezier gaat. Twee meisjes van een jaar of zes speelden met een oom en een vader en hadden daar zo gruwelijk veel plezier in, dat ze geen flauw idee van de stand hadden. Dit was geen tenniswedstrijd, dit was een strijd om de mooiste en langste glimlach. Ze wonnen alle vier. Het ware geluk.

Sommige paarden wilden iets te graag winnen en vergaten af en toe dat zij er waren om de jeugd ballen te laten slaan. Zij kregen bij de barbecue de koudste kippenpoten. Waarom die van mij zo koud was, snap ik nog steeds niet.
Op het leukste toernooi van het jaar krijgen alle deelnemers dezelfde prijs en zo kon het gebeuren dat alle deelnemers met een hoefijzer om hun nek naar Nederland – Mexico zaten te kijken.
 Laat je dus niks wijsmaken, Nederland won niet dankzij mooi of lelijk voetbal, maar door geluk: ons geluk!

Geen opmerkingen: