woensdag

De Foto-Onderschrift-Robot (De Tip Van Henk 2)

Nadat minister Asscher vorige week maandag wat slagen in de lucht deed over een toekomst met (nog meer) robots, vond de Volkskrant dat ze niet achter kon blijven. Afgelopen maandag opende de krant met de ronkende kop: "Trucks kunnen over 5 jaar onbemand de weg op". Uit het artikel blijkt dat het gaat om een truck die zelfstandig achter een bemande truck aanrijdt. Zoiets noem je een aanhanger, volgens mij (en een briefschrijver in de VK van vandaag).
Minister Asscher (uiterst links) en Dafne Schippers (midden) testen de nieuwe indoor-hordenbaan.
Ondertussen gaat het Stadsblad (Utrecht) vrolijk door met het plaatsen van lachwekkende en foutieve foto-onderschriften. Straatnieuws-hoofdredacteur Frank Dries heet bij de foto ineens Drost en als bij een foto staat dat Esther links op de foto staat, ga er dan maar van uit dat ze rechts zit. Maar zo debiel als de tekst bij een foto van Dafne Schippers maakt zelfs de gemiddelde zijinstromer in het basisonderwijs het niet.

Dafne Schapers
Kort samengevat: Dafne kreeg een 'ondershcieding' omdat ze sprintkoningin was geworden op de 100 meter sprint en de 200 meter sprint tijdens de EK atletiek in Z├╝rich.
Jawel, de 100 meter sprint en de 200 meter sprint.
Dafne gaat zich nu specialiseren op de 60 meter middellange-afstand-steeple en de 10.000 meter sprint. Denk ik. En bij het Stadsblad moeten de foto-onderschriften geautomatiseerd. Vind ik.

Geen opmerkingen: