maandag

Waarom Het Jammer Is Dat Mijn Kinderen Deugen

Natuurlijk, er zijn meer mensen die last hebben van, of overlast veroorzaken door beroepsdeformatie. Bovendien weet ik niet hoe de tandarts van mijn kinderen zich in haar vrije tijd gedraagt, maar dat het wereld- en mensbeeld van deze tandheelkundige enigszins verstoord is, werd mij snel duidelijk.
"Ze is wel erg aardig, hè pap?", zei mijn dochter nog toen we naar huis reden. Jazeker vond papa haar aardig. En een beetje raar. Erg nieuwsgierig ook.

"Wat drinkt mijn lieve schat 's morgens bij haar broodje (tegen kinderen praten alsof ze debiel zijn stelt ze op hun gemak, is het idee, denk ik)?", wilde zij weten. Melk was het enig juiste antwoord. Daar hadden wij geluk.
"Bij het middageten drink ik Yokidrink.", ging mijn dochter verder, niet vermoedend dat de tandarts hiervan zou schrikken.
"Daar zit zoooooooooo veel suiker in, heel erg slecht! En wat drinkt Kittietje als zij 's middags uit schooltje komt?" In de stellige overtuiging dat haar antwoord de aardige mevrouw blij zou maken, antwoordde Kitty dat het hier om vruchtensap ging. Nadat ik haar gereanimeerd had, legde de tandarts ons uit dat daar zoooooooooo veel suiker in zat en dat een glaasje water toch echt veel beter zou zijn. Naar later bleek geldt dit voor nog veel meer voedingsproducten, dat ze slecht voor je tanden zijn.
Deze mazzelkont zit al 15 jaar vast
Wij, als ouders, leven al jaren in de veronderstelling dat het eet- en drinkpatroon van onze kinderen bijzonder gezond en gevarieerd is. En daar gaan wij toch echt niet veel verandering in aanbrengen om die aardige mevrouw te plezieren. Voor de toekomst van het gebit van onze kinderen valt dus te hopen dat zij alle drie in het criminele circuit belanden en daar slecht in zijn. Voor een goed gebit moet je tenslotte opgesloten worden: op water en brood.

Geen opmerkingen: