dinsdag

Winstmaximalisatie In De Zorg

Wat mij betreft, is de invoering van marktwerking in de zorg een van de grootste miskleunen uit onze recente geschiedenis. Het is mij echt een raadsel, hoe mensen hebben kunnen denken dat marktpartijen de zorg zouden gaan verbeteren. Ik ga er tenminste-  gemakshalve – van uit dat dat de bedoeling moet zijn geweest.

Een schitterend voorbeeld van de idiotie in de zorgverzekeringsbranche kregen wij deze week. Wij verlengden ons contract met VGZ en wilden onze tandartsverzekering uitbreiden naar het duurste pakket. “ Dat gaat zo maar niet!”, zegt VGZ dan. “Je moet eerst schriftelijk beloven dat je niet van plan bent om gebruik te maken van dit pakket.” Vanwege twee kinderen die aan de beugel moeten, willen wij die duurdere verzekering wél. Vervolgens krijgen wij van VGZ gewoon een polis met de goedkopere tandartsverzekering. Zonder uitleg. Als het niet zo triest was, zou het hilarisch zijn.
Het basispakket van de directie

Een zorgverzekeraar is niet geïnteresseerd in het belang van de klant of de zorg, hij is alleen geïnteresseerd in winstmaximalisatie, om de peperdure reclamecampagnes en de Lamborghini van de directie te kunnen betalen. Het wachten is nog op de aandeelhouders.

Geen opmerkingen: