vrijdag

Een ode aan Maria

Ik had vanavond een goed gesprek met mijn vrouw. Dat doen we per ongeluk allemaal wel eens. Dat je een heikel punt aanroert en dat je aan het eind van de avond een lijst met aandachtspunten overhandigd krijgt. En de volgende dag in Excel.

Zo af en toe is dat wel jammer. Dat vrouwen altijd gelijk hebben en als ze een keer geen gelijk hebben overstappen op onderwerpen waarover ze sowieso altijd gelijk hebben. Opportunisten zijn het.
Wat ook jammer is, is dat deze inleiding doet vermoeden dat Maria en ik (maar vooral Maria) vanavond aan bovenstaande stereotyperingen hebben voldaan.

Nee, lieve mensen, zo ging het niet en zou de wereld er niet fantastisch uitzien, als we onze vastgeroeste idee├źn over hoe het leven in elkaar zit eens wat vaker los zouden laten en zonder vooroordelen zouden luisteren naar wat een ander te vertellen had? Echt wel.
Maria kan dat. Ik wist het wel. Anders zou ik toch nooit met haar getrouwd zijn?

Geen opmerkingen: