zaterdag

De paus enzo (ingezonden brief UN 23-8-03)

Guttegut, wat zijn we weer blij met de gelovige medemens.
George W. Bush belt gezellig met de paus. In de week daarop wordt de wereld verbijstert door wat zij samen hebben bedacht. Dit keer worden alle homo's in een hoek getrapt. En zoals gebruikelijk krijgen zij bijval van alle (semi -)gelovigen, die de bijbel misbruiken om hun eigen bekrompenheid te etaleren.
Al eeuwenlang teisteren religieuze stromingen de wereld met oorlogen, dogma's, intolerantie en machtsmisbruik. Met als rechtvaardiging boeken van gemiddeld tweeduizend jaar oud, waaruit zij teksten citeren of verdraaien, al naar gelang het hen uitkomt.
Wat C. Boekhout over "de Kwestie" te melden heeft weet ik niet. Hij verstopt zijn mening(?) in verwijzingen naar bijbelteksten en beÃĢindigt zijn epistel met de mededeling dat de Wederkomst van Christus aanstaande is. Ik hoop dat Zijn Wederkomst (beschikt de heer Boekhout over Zijn agenda?) goed nieuws is voor homo's en hetero's. Het is mij eerlijk gezegd niet duidelijk wat Zijn vorige bezoek heeft opgeleverd, behalve verdeeldheid.
B. van Kampen maakt het nog een stuk bonter. "Het" is allemaal de schuld van de normloosheid. Het is te hopen dat niet te veel mensen de normen van de heer van Kampen hanteren. Homogeaardheid wordt door hem gelijkgesteld aan de neiging tot diefstal en moord en dat moet je volgens hem dus gewoon onderdrukken.
Tja. Ik krijg neigingen van dit soort teksten.
Ik zou zo graag willen dat de mens zijn eigen normen en waarden niet aan de rest van de wereldbevolking probeert op te dringen!

Geen opmerkingen: