woensdag

Op de fiets!

Kijk. Iedereen weet natuurlijk wel dat je de lekkerste soep maakt met een potje en een paar zakjes. En toch zijn er mensen die met soepbeen en een tas met groente thuis komen. Shampoo dan. Die moet natuurlijk multivitamines, essentiële oliën en liposomen bevatten en de haarwortel voeden. Weten we allemaal. Toch? Wat kopen we? Hema anti-roos!
Nederlanders zijn eigenwijs.
Ik was van de week bij iemand (vage kennis hoor!) die geen gsm had. Zie je het voor je? Volwassen man, 1 vrouw en drie kinderen; geen mobiel telefoontoestel! Moet met de trein naar zijn werk. Dat is nog tot daaraan toe. Geen mobieltje. Zittie in de trein, kannie niet online pimpampetten, zijn mailbox uitlezen en zijn collegae bellen dattie in de trein zit! Wat denk je dattie doet? De krant lezen! Nee, niet op zijn wireless laptop! Op papier! Lachen toch?

Nou, nog ééntje dan. Maar dan moeten jullie beloven dat jullie het voor je houden. Dus niet gelijk naar de buren zo van: “Ken je Henk, nou die kent iemand en die…….” Dat zou ik lullig vinden. Beloofd? Ok dan.
Mijn schoonvader heeft een neef. Niks mis mee natuurlijk. Moet kunnen. We leven tenslotte in een vrij land. Nou geeft die neef les op een school. Niet goed te praten, maar zo heeft iedereen zijn fouten. Maar die heeft dus weer een collega en die weet iemand – ongelogen- waar ze thuis maar één auto hebben. Nee, echt! Het schijnt dat het wel eens gebeurt, dat zijn vrouw met de auto naar de kapper is (daar hebben ze dus wel goeie shampoo hè?!) en dat die man dan met de fiets naar de brievenbus* moet. En terug ja! Fietsen; je zou je toch kapot schamen?

De volgende keer zal ik iets vertellen over onze nieuwe multifocale wireless DVD-speler met picture-surround-control.


*= rode, vierkante, stalen doos met gleuven, op poten, om brieven (op papier) te versturen.

Geen opmerkingen: