woensdag

De Overgang

Het jaar is in de overgang. 2003 heeft het er moeilijk mee. Hij heeft het ook niet gemakkelijk gehad. Ik neem de vrijheid om zijn historie met jullie door te nemen. .Je mag zelf bepalen of het om hoogte- of dieptepunten gaat.

· FC Utrecht verzuipt Feijenoord in de eigen kuip in de bekerfinale.
· Veel bedrijven komen met een winstwaarschuwing. Mooi woord, winstwaarschuwing. “Ja hallo, had je me niet even kunnen waarschuwen?” “Heb ik gedaan, ik zei toch dat we winst gingen maken?!”
· Volgens jullie premier -de mijne is het niet- was het meest opmerkelijke feit dit jaar de ontvoering van Lusanne. Dat kannie niet menen! De man die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk is voor het begrotingstekort van pakweg zes miljoen huishoudens, loopt te snotteren om Lusanne en haar papa en mama. Onder het mom van “het vergroten van de eigen verantwoordelijkheid en het kostenbewustzijn van de burger”, kondigt hij de ene draconische bezuinigingsmaatregel na de andere af. Depressieve rolstoelgebruikers met een leveraandoening en klapkuiten krijgen een tegemoetkoming, als ze aan kunnen tonen dat ze de afgelopen twaalf maanden geen gebruik van het openbaar vervoer hebben gemaakt. Jan Peter Balkenende, dat is toch die man die niet van satire houdt?
· Amerikanen zijn gek. Wisten we al. George Bush blijkt een gevaarlijke gek met goddelijke aspiraties. Een andere analfabeet wordt gouverneur van Californië. Jongens, wat een land!
· Henk Bongers neemt ontslag bij KPN en wordt in een uur voor de tweede en derde keer vader.
· De op één na leukste vader en verreweg de leukste schaatser van Nederland wordt wereldkampioen op de 1000 en de 1500 meter. Ja inderdaad, Erben Wennemars!
· Vermoedelijk 40.000 mensen komen om bij een aardbeving in Iran. Hulpverleners krijgen alleen een visum als ze een hoofddoekje dragen.

Ik vond het niet een erg vrolijk jaar. Iedereen was vooral weer erg druk met zichzelf. Productie hè? Als het aan onze regering ligt wordt dat alleen maar erger. Solidariteit is een vies woord geworden.
Even lekker televisie kijken dan? Zelfs “Kopspijkers” is een parodie op zichzelf geworden! Spijkerman die de grappen en voorzetten van een briefje leest.
Volgend jaar beter?

Wat verwacht ik van 2004?

· Een dag of 366. Voor het eerst sinds 1962 is het weer schrikkel. Ik geloof die mensen niet die beweren dat dat eens in de vier jaar is. Ik kan me de laatste keer niet herinneren.

Geen opmerkingen: