vrijdag

Mijn Broer

Mijn broer woont in Frankrijk. Zijn vrouw ook.
Dat is zijn probleem, zul je zeggen. Persoonlijk denk ik daar wat genuanceerder over.

Het begon allemaal zo'n 23 jaar geleden. Guus (mijn oudste jongere broer) ging vissen studeren, helemaal in Wageningen. Waarom gaat iemand vissen studeren, vroeg ik mij af. Wonderlijk genoeg heb ik hém deze vraag nooit gesteld. Ik dacht eigenlijk dat Guus een goed excuus zocht om ver van huis eens lekker te gaan feesten. En om een beetje indruk te kunnen maken op de vrouwtjes koos hij een excentrieke studierichting. Dacht ik.

Er viel trouwens genoeg te feesten, daar in Wageningen. Ik heb daar persoonlijk een paar keer aan meegewerkt. In de weekeinden was openbare dronkenschap in Wageningen verplicht. Zonder gemor gaven alle studenten gehoor aan deze oproep.

Naast het feesten ging Guus ook lekker met zijn studie. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was studeerde hij af, om een promotieonderzoek naar graskarpers te beginnen. Dat verzin je toch niet? Hij wel.

Na een jaar of acht Wageningen, was hij er van overtuigd dat de Nederlandse vrouw niet aan zijn ideaalbeeld voldeed. Hij papte aan met mijn Franse schoonzus, die stage bij hem liep. Nadat hij gepromoveerd was, verhuisde hij met Sabine naar Nantes. Sabine ging lucht verkopen, Guus vissen. Rare jongens, die Fransozen. Inmiddels verkoopt hij ook waterplanten en heeft een half dorp gekocht, om een beetje rustig te kunnen wonen. Zijn buren wonen minder rustig, want Guus stapt 's morgens om 7 uur op zijn grasmaaitractor, om op tijd zijn 45,8 hectare grote tuin te kunnen maaien.

Mijn broer is een vrije jongen


A.s. maandag mag hij met zijn benen omhoog de Voetbal International gaan lezen, want zijn grote broer wil ook wel eens op zo'n tractor rijden. Kunnen de zeven meiden (drie van hem, vier van mij) lekker met elkaar gaan spelen.

Als jullie het goed vinden, ga ik vrijdag de dertiende weer stukjes schrijven.
Ik heb nog meer broers en zussen!

Geen opmerkingen: