maandag

Metsj of duh wiek

Struikelend over de bizarre titel (wat is er mis met wedstrijd van de week?) kondigde Wilfred Genee gisteren in drie keer de 'Match of the week', FC Utrecht -Ajax aan. Helaas bleef het niet bij deze kleine blunder.
Tijdens de samenvatting was de commentator zo bijdehand om te stellen dat Jean Paul de Jong van FC Utrecht, na een zware overtreding van het veld gestuurd had moeten worden in plaats van de gele kaart die hij van scheidsrechter Verbist kreeg. Daar viel iets voor te zeggen. Als even later Nigel de Jong van Ajax hard doorgaat op Joost Terol, de keeper van Utrecht hoor je hem niet. Terol gaat met een bloedende hoofdwond per brancard van het veld. De Jong gaat vrijuit.
In de slotfase wordt een Ajax-doelpunt afgekeurd, waarbij de reden niet geheel duidelijk is. De commentator verbaast zich namens de Ajaxieden over zoveel onrecht.


Snijder protesteert namens alle Talpa-kijkers bij Verbist

Tijdens de nabespreking van Genee met analist Ruud Gullit en gast Danny Blind komt al het onrecht dat Ajax wordt aangedaan nog eens uitgebreid aan bod. De afgekeurde goal staat in het middelpunt. Blind en Genee snappen er niets van. "Je gaat me toch niet vertellen dat jij het terecht vond, hè Ruud?" Zegt Wilfred Genee tegen Gullit. Enigzins beschaamd moet Ruud toegeven dat hij zijn journalistieke taken wel naar behoren probeert uit te voeren en dat hij de beelden heeft teruggekeken. Daarop is duidelijk te zien dat Nigel de Jong Dwight Tiendali bij zijn shirt pakt en vervolgens wegduwt. "Ja maar, Ruud, dat gebeurt toch wel vaker zonder dat een scheidsrechter er voor fluit?" En daar heeft Wilfred natuurlijk gelijk; er wordt toch ook nog dagelijks straffeloos met ellebogen gewapperd en ingebroken en gemoord enzo.
Wat mij echter nog het meest verbaasde was dat de scheidsrechter niets gevraagd werd en als hij niet tot commentaar bereid was, dat dat dan even gemeld werd. Hoor en wederhoor kennen ze niet bij Talpa.
Tenslotte nog even dit. Als Wesley Snijder op zaterdagavond twee keer zijn neus snuit, willen verslaggevers met cameraploegen meteen weten of hij denkt de volgende dag te kunnen spelen. Als Joost Terol met een bloedende hoofdwond per brancard wordt afgevoerd, horen wij helemaal niets meer over zijn toestand.
Het verslaan van voetbalwedstrijden, dat is toch een andere tak van sport dan op bezoek gaan met Joling en Gordon.

Geen opmerkingen: