zaterdag

Captain zijn is leuk (TennisVisie, clubblad ZTC, Mei 2006)

Ver vóór de start van de competitie wist ik al dat het zwaar ging worden dit jaar. Ten eerste omdat we gepromoveerd waren naar de derde klasse (35+), maar vooral omdat we dit jaar maar drie keer over Rein Kruk konden beschikken. Nu is iedereen vervangbaar, maar dat bleek in het geval Kruk toch even anders te liggen. Ik ben eind vorig jaar al begonnen met lobbyen binnen de club, om zo snel mogelijk adequate vervanging voor onze topspeler te vinden. Maar als ik mensen persoonlijk benaderde konden ze zéker niet in de maand mei en waarschijnlijk niet in april. Als ik ze belde gaven ze niet thuis. Of ze waren er écht niet, dat kan ook natuurlijk. Het is onvoorstelbaar wat de gemiddelde ZTC-er er voor over heeft om niet bij ons in het team te hoeven spelen. Ik verdenk een aantal 35-plussers ervan dat ze zichzelf bewust hebben geblesseerd voor een goede smoes.
In de maanden maart en april heb ik een 40-urige werkweek gehad aan het bellen van mensen, die in theorie bij ons in het team konden spelen. Na de 25ste definitieve afzegging bekroop mij steeds meer het angstige gevoel dat mensen een andere reden hadden, dan het niet aankunnen van ons gigantische niveau. Hoewel dit laatste een heel begrijpelijke reden is, natuurlijk. Nee, ik werd bang dat ze gewoon niet met ons een gebakje wilden eten, de baan op gaan en een biertje drinken!
Uiteindelijk kreeg ik - met behulp van onderhandse gelden en beloften over overwinningspremies - toch de benodigde invallers bij elkaar. Op de wedstrijddag van morgen (14 mei) na. Als captain van een competitieteam ben je een bevoorrecht mens. De hele week heeft KPN weer van mijn vruchteloze zoektocht naar een invaller kunnen genieten. De deze week door mij getelefoneerde leden hebben weer kosten, noch moeite gespaard om aan een invalbeurt in Heren zondag 35+ te ontsnappen. Ik heb vliegreizen naar Andalusië, Rome, Singapore en Langweer genoteerd; alsmede, tevens en ook operaties aan knieën, schouderbladen en baarmoeders. Daarnaast doen ook de fysiotherapeuten, chiropractors en gebedsgenezers momenteel goede zaken in Zuilen en omstreken.
Ten einde raad heb ik mij vandaag - op illegale wijze - verzekerd van een vierde man voor morgen. Omdat mijn oplossing reglementair niet helemaal zuiver is, lijkt het mij niet verstandig hier details over te geven. De bond zou mee kunnen lezen, nietwaar?
Maar, hij is in ieder geval 35+, John McEnroe. Ja toch?

Geen opmerkingen: