donderdag

Ongewenste Kinderen

Er wordt de laatste tijd bij ons in de buurt een hoop geboren. Opvallend vaak is het resultaat - afgaande op de versierde woning - een jongetje. Of zou de blijdschap bij een meisje minder groot zijn en de slinger daarom achterwege worden gelaten?
Ik denk sowieso vaak als ik zo'n slinger met de tekst "HOERA (HET IS) EEN JONGETJE!" zie hangen: bedoelen ze hier stiekem "GELUKKIG IS HET GEEN MEISJE!"? Of - als het een meisje is - "SHIT HET IS EEN MEISJE!"?

Een ongewenst meisje?
Persoonlijk had ik hier bij de geboorte van José geen last van; ik wilde namelijk graag een meisje. Dat heb ik waarschijnlijk zo vurig gewenst dat ik 3,5 jaar later werd verblijd met de komst van de tweeling (Anna & Kitty).
Ik ga voortaan toch eens beter opletten als ik een vader of moeder met een kinderwagen voorbij zie lopen en het gezicht staat niet al te vrolijk. Ik zal het ze gewoon vragen: "Zozo, chagrijnig? Een meisje zeker?"

Geen opmerkingen: