maandag

Nieuwe Leden(stop) (TennisVisie, clubblad ZTC, Maart 2007)

Tijdens de ALV (Algemene Leden Vergadering) gooide de voorzitter het in de groep: of we mee wilden doen aan een nieuwe ledenwervingsactie en dat we ZTC-promotiekaartjes (de ZTC komt naar je tóé deze zomer!) hadden om bij scholen en bedrijven, huisartsen en de supermarkt achter te laten.
Kijk, ik sta natuurlijk achter zo'n actie (we kunnen tenslotte niet wachten tot we meer banen dan leden hebben) en het idee is allercharmantst, maar ik pak dit soort zaken liever nog wat professioneler aan.

En zo liep ik de volgende dag met een clubblad en een inschrijvingsformulier langs de deuren, om mijn liefde voor de ZTC te betuigen.
"Goedemiddag, mevrouw. Houdt u van tennissen? Ik mag u namelijk namens onze tennisvereniging een lidmaatschap inclusief bardienst aanbieden tegen de kennismakingsprijs van 140 euro."
Mijn verleden als Jehova Getuige en mijn stalen neuzen hielpen mij verder naar binnen, zodat ik aardig wat bijstandsmoeders van hun laatste centen af kon helpen. Ouden van dagen liet ik vrij om zich alleen als donateur aan te melden; zolang ze maar tekenden.
Hier en daar kwam het voor dat mensen bleven weigeren om lid te worden. Die kregen een speciale behandeling. Er is namelijk altijd wel iets te vinden achter een voordeur dat niet door de beugel kan. Ik noem een buitenechtelijke relatie, een hennepkwekerij of een openstaande parkeerboete. Bijna niemand wil dat soort zaken aan de grote klok gehangen zien. Zelfs niet door mij.
Omdat ik een fijne vent ben, beloofde ik dat niet te zullen doen bij afname van een lidmaatschap voor de hele familie bij de ZTC én de club van honderd. Ik zag dat vooral als een goede deal, terwijl veel van deze nieuwe leden zich gechanteerd voelden. Mocht ik tijdens clubkampioenschappen tegen één van die lui ooit nog eens een matchpoint tegen krijgen, dan zal ik ze aan deze verdachtmakingen herinneren. En aan hun xtc-laboratorium, ja. Ik doe dit tenslotte allemaal voor een goed doel.

Het zou trouwens best sympathiek geweest zijn als de voorzitter tijdens de bewuste ALV een bonus van bijvoorbeeld 25 euro (dat is het tarief bij de Donald Duck) per aangebracht lid had uitgeloofd. Al was het maar omdat ik inmiddels in mijn eentje heb gezorgd voor een ledenstop voor het komende jaar. Daarnaast zou het een welkome bijdrage zijn in de kosten voor de bodyguard, waarmee ik tegenwoordig over straat ga.
Misschien is het wel verstandig om dit alsnog en met terugwerkende kracht te overwegen, Jan (de voorzitter; red.). Zeker als je bedenkt wat ik allemaal achter jouw voordeur zou kunnen vinden.
Maar zover hoeft het niet te komen. Wíj zijn tenslotte vrienden.

Geen opmerkingen: