zondag

Jasses, Oranje EKampioen!

Natuurlijk leuk voor die jongens hoor en voor Foppe natuurlijk ook, maar zo'n EK onder 21 stelt natuurlijk nou ook weer niet zó veel voor, hé? We hebben het hier voorlopig nog wel over knulletjes die niet aan hun top zitten en daar misschien ook nooit zullen komen. Niet voor niets waren de meeste wedstrijden niet te hachelen (na 10 minuten had ik het meestal wel gezien).

Popie Jan Joost
Wat ik erger vind is dat die DeMol/Talpa/10 ermee aan de haal gaan.

Naar goed Hilversums gebruik is het succes van jong Oranje vooral hún succes en wordt dit profesioneel (zo heet dat geloof ik) uitgemolken. Iedereen die iets met voetbal te maken heeft moet zijn plasje doen over de wedstrijd. Jan Mulder en Ruud Gullit zitten erg belangrijk te zijn onder leiding van de elke week belangrijker wordende Wilfred Genée; voor, tussen en na de wdstrijd. Voor degenen die zelfs dan nog niet uitgeput zijn, komen ze na het 27ste reclameblok nog een keer terug om de nabeschouwingen na te beschouwen.

Bij de best geklede troetelneger van Nederland kletsen Jan van Halst, Frits 'de onvermijdeke' Barend, Ruud 'ik schuif ook gezellig aan' Gullit en nog een paar belangrijke gasten vrolijk verder totdat Humberto Tan er echt niets meer van begrijpt.
Ik ben bang dat we volgend jaar de mening van alle aanwezige toeschouwers te horen krijgen. Nee, daar ga ik niet op zitten wachten. Ik wacht op de komst van Royston Drenthe naar FC Utrecht. Royston, één van de weinige voetballers die het kijken naar zevenenzestig uur reclame, onderbroken door voetbal en gelul, enigszins rechtvaardigde.

Geen opmerkingen: