dinsdag

Mannentennis (TennisVisie, clubblad ZTC, Mei 2007)

Binnenkort kunnen we ein-de-lijk weer eens een lekker potje tennis op tv kijken, want Roland Garros gaat beginnen. Die bloedstollend saaie damespartijen op Eurosport heb ik nu zo langzamerhand wel gezien. Sinds Eurosport twee zenders heeft - en je voor Eurosport 2 apart moet betalen - zie je op één alleen nog maar vrouwen. Steeds dezelfde vrouwen. Elke keer Mauresmo en/of Hénin in een finale is strontvervelend en niet om aan te zien.
Zeker als je niet van tennis houdt.

Nee, ik kijk liever naar een mannenpartij. Eerlijk gezegd heb ik het sowieso niet zo op damestennis en al helemaal niet op damesdubbels op clubniveau.
Dat zijn van die wedstrijdjes tussen de twee baselinespeelsters, waarbij de 'netspeelsters' ondertussen hun 'Sonja-Bakkertjes' bespreken, de haartjes kammen en hun tennisrokje nog eens netjes over hun trainingsbroek draperen (kan iemand mij eens uitleggen waar dat voor is: een trainingsbroek én een rokje, het liefst bij 30° Celsius?). En dat ze dan 'mooie bal!' roepen als één van die netmutsen per ongeluk een bal op haar frame krijgt. Die wedstrijdjes.

Tijdens de French Open ga ik genieten van messcherpe baselineduels, met tussendoor een netaanval, een passing en een prachtige stopvolley. Mannentennis dus.
Niet dat ik álle mannenpartijen nou zo leuk vind om naar te kijken. Ik speel zelf namelijk ook nog. Gisteren viel ik in het herenteam van de van Uden-clan in, hoewel je deze teams op zondag eigenlijk beter jongetjesteams kunt noemen. Ze kijken jaloers naar je baardgroei en zeggen u tegen je, om je vervolgens meedogenloos van de baan te rammen. Geweldig als ze dan na afloop gaan vertellen dat hun service niet liep en dat hun backhand nergens op leek.

Gelukkig hoef je dat soort verhalen niet al te lang aan te horen, want na afloop moeten ze allemaal naar de verjaardag van opa, nadat ze hun huiswerk afgemaakt hebben.
Nee, als ik zélf speel kijk ik liever naar damestennis. Misschien dat ik dispensatie van de bond kan krijgen om mee te doen in een damesteam. Remco heeft nog wel een haarband voor me, denk ik.

Geen opmerkingen: