dinsdag

De Beste Columnist

Hoewel De Wereld Draait Door eigenlijk al lang niet meer kan, zat ik tien minuten geleden toch weer te kijken. Gemakzucht.
Gemak, zucht.

Totdat Herman Brusselmans aan tafel schoof was het weer hetzelfde gezapige zooitje. Verkeerde gast hier, geslijm daar; reutel de reutel. Herman maakte - tot ongenoegen van Matthijs van Nieuwkerk en tot groot plezier van sidekick Bert Visscher en mij - in vijf minuten duidelijk dat hij DWDD ook niet serieus neemt. Hij heeft werkelijk niet één normaal antwoord gegeven en ik heb me kostelijk geamuseerd.

Op DWDD.nl kun je het programma terugzien voor de hilarische details.
Okee, één hoogtepuntje dan: Op de vraag van Matthijs of ze in Vlaanderen ook een top drie hebben van grote schrijvers, zoals bij ons Reve, Mulisch en Hermans dat zijn, antwoord Herman: "Jazeker, wij hebben Vermeer, Verbeeke en Verhulst. Alleen die kent nog niemand."
Ik ben de beste, maar onbekend(st)e columnist van Nederland.

Geen opmerkingen: