zondag

Achterstallig Proza (3)

ZTC op tv? (TennisZooi, gepubliceerd in clubblad Z.T.C, December 2010)

Hoewel dat waarschijnlijk voor al mijn schrijfsels geldt, neem ik met deze column het risico dat jullie halverwege vragen: “Zeg Bongers, wat moeten we met deze onzin?”
Ik zeg dan: “Heb geduld, misschien begrijpen jullie straks dat ik dit allemaal voor ZTC doe.”
Al een tijdje zaten mijn journalistieke- en schrijversambities in een dalletje. Mijn column in Straatnieuws werd op straat gezet, het schrijverscollectief lelijkemannen.nl is al meer dan een jaar niet meer dan een mooie herinnering en zelfs mijn eigen site henkbongers.nl is -wegens technische problemen die mij boven de pet gaan – al een half jaar niet bereikbaar.

En toen vroeg een paar maanden geleden een kennis mij of ik stukjes voor Unieuws (op de website van RTV Utrecht) wilde schrijven. Dat wilde ik. Ik had mijn eerste bijdrage nog niet geleverd, of ik werd door dezelfde kennis gevraagd of ik misschien ook zin had om tv-programma’s voor Ustad (de RTV Utrecht stadszender) te maken. Dat had ik. Op dit moment zijn er twee bijdrages van mij verschenen in het programma ‘U in de wijk (Zuilen), elke vrijdag om 18.00 uur op Ustad tv. Ustad is trouwens via het digitale signaal van Ziggo niet te ontvangen. Daarvoor moet je de decoder uitzetten en analoog de juiste frequentie zoeken. De filmpjes zijn ook los te vinden op www.uindewijk.nl /wijk/zuilen.
Waar gaat het programma over? Over alles wat er in de wijk Zuilen gebeurt. En waar gebeurt er nou meer dan op onze geliefde tennisclub? Dit was een retorische vraag.

Heel jammer natuurlijk dat er geen filmpje meer gemaakt kan worden over ons 85-jarig bestaan, maar er zijn natuurlijk mogelijkheden genoeg om ZTC te promoten. Zo zouden we aandacht kunnen besteden aan: de toekomstplannen, nieuwe banen, een nieuwe ingang, de tossavond, het open toernooi of desnoods aan onze tennisleraar.

Ja, lieve mensen, ik zet met liefde mijn integriteit als journalist op het spel om reclame voor onze club te maken. Vraag ik daar iets voor terug? Jazeker! Ik verwacht van jullie dat, als ik in de toekomst weer eens met mijn camera en microfoon over het park wandel, iedereen mij met een brede glimlach te woord staat. Wat jullie zeggen is minder belangrijk. Het is verbazingwekkend wat je met slimme montage allemaal kunt manipuleren. Alles voor de club.
Vrij naar John F. Kennedy wil ik graag eindigen met: vraag niet wat de club voor jou kan doen, maar wat jij voor de club kunt doen!

Geen opmerkingen: