maandag

Oud (en) Nieuws

Rusland wint de Daviscup in Parijs!
Voor de Russen vond ik het natuurlijk leuk. En vooral voor Boris. Maar ik was vooral blij dat de Fransozen verloren. De enige reden die ik kon bedenken waarom de Fransozen mochten winnen, was dat ze hun beentjes konden openhalen tijdens het rollebollend feestvieren op het gravel. Vooropgesteld dat ik het volk niet wil demoniseren, zijn het natuurlijk arrogante lui die Fransen met het, met afstand, meest onsportieve publiek. Graag zou ik daar zelf gewonnen hebben!
Nu heb ik het volgende ideetje. Een amateur-versie van het mooiste tennistoernooi ter wereld: de AmaDaviscup! Ik zou daarvoor de Bahamas willen uitdagen. Uiteraard gun ik ze dan het thuisvoordeel. We spelen met vertegenwoordigers uit de 6-7-8-categoriën. Ik vind het geen probleem om zelf afgevaardigd te worden. Als we ons goed voorbereiden (ik dacht aan minimaal 2 weken acclimatiseren), kan dit een mooie pot worden. De WTA (World Tennis Association) zal graag onze declaraties vergoeden.

Over de WTA gesproken; die hebben ook vaak leuke ideetjes. Om het spel aantrekkelijker te maken ( voor de veeleisende, maar goedbetalende tv-stations) worden nieuwe (spel)regels verzonnen.
· Afschaffing tweede service.
Dit begrijp ik dus niet. Ze moeten natuurlijk de eerste service afschaffen, die gaat meestal een stuk harder.
· Strenger optreden umpires bij wangedrag spelers.
Ja, ik ben vóór. Lijfstraffen doen het natuurlijk erg goed op televisie.
· Spelen met grotere, zachtere ballen.
Dat lijkt me geen probleem. Maak ze dan meteen zo groot dat sponsors er hun reclame-uitingen een beetje behoorlijk op kwijt kunnen. En zorg dat de serverende speler vóór elke service, de bal een beetje leesbaar moet laten zien.
· Na deuce (djoes, juice?) betekent het volgende punt een game.
Lijkt me een goed plan. We moeten natuurlijk niet te veel spanning in een game krijgen en de reclame moet op tijd het scherm op kunnen.

Ik heb zelf ook nog een paar voorstellen ingediend bij de WTA:
· “De tafeltennisregel”. Als een game langer duurt dan 3 minuten, moet er bij het volgende punt na drie slagen gescoord zijn. Scoort een tegenstander niet met zijn derde slag, dan gaat het punt naar de tegenstander.
Deze regel is vooral bedoeld om tennissers te frustreren. Lachen toch!
· “De backhandtiebreak”. In een tiebreak mogen voortaan alleen backhands worden geslagen.
Resultaat: korte rallies, dito tiebreaks en vooral: veel komische situaties! Goed voor het kijkspel dus.
· Cheerleaders. Tijdens elk oponthoud en tijdens de wisselpauzes bestormen cheerleaders de baan, om wat met die grote harige handschoenen en met benen enzo te zwaaien.
Het publiek mag zich natuurlijk geen seconde vervelen. Voor elke set het volkslied kan natuurlijk ook.

Je opgeven voor het AmaDaviscup-team kan bij ondergetekende en bij de KNLTB.

Geen opmerkingen: