woensdag

Wij houden van oranje

Zoals gebruikelijk staat het gehele Nederlandse volk weer als één man achter het Nederlands elftal.
Te vloeken en te tieren.
De Nederlander is weer druk met de nationale sport.
Zeiken.
De Nederlandse voetballer is een volgevreten, overbetaalde luilak.
Omdat hij in een uitwedstrijd, voor een uitverkocht gekkenhuis, de eerste wedstrijd van de play-offs geflatteerd met 1-0 verloren heeft van de Schotten.
Recordinternational Frank de Boer en vaderlands topscorer aller tijden Patrick Kluivert kunnen er niets van.
Dat kan alleen in Nederland.
In de media word je doodgegooid met hockeyers en derdegarnituur voetballers, die wel even zullen vertellen wat er allemaal fout is met oranje.
Nee; het Nederlands elftal speelt niet geweldig. Dat is ook niet gemakkelijk met azijnpissende journalisten en een –over van alles en nog wat- zeurende natie in je nek.
Nee; Dick Advocaat is waarschijnlijk niet de meest motiverende en avontuurlijke bondscoach die we ooit gehad hebben. Maar hij zal toch echt wel zijn uiterste best doen, samen met Willem. En we zullen het er nog even mee moeten doen.
Misschien dat we eens een keer met zijn allen en positief achter het elftal kunnen gaan staan. Het is maar een idee.
Gisteren Mart Smeets nog gezien? Hij had de nationale knuffelbeer van de vaderlandse voetbalpers, Zeljko Petrovic, uitgenodigd. Die mocht van Mart ook nog even oranje vernederen. Maar dat viel vies tegen. Zelfs nadat Smeets “U” tegen hem was gaan zeggen, bleef Petrovic zich hardop verbijsteren over dit ongelofelijk negatieve volk. “Kap nou eens!” Riep Zeljko nadat Mart -voor de 1892ste keer in zijn carrière- over 16 miljoen bondscoaches begon. “Jullie zijn al negatief voordat de wedstrijd gespeeld is! Hou je mond over voetballen als je er geen verstand van hebt!” Of woorden van die strekking.
Wat mij betreft is de opvolger van Advocaat bekend.


Geen opmerkingen: