zaterdag

30 Februari

Ik heb ooit eens ergens gelezen dat de aarde in 24 uur rond zijn as draait. Ongelofelijk toch? Dat heeft de mens toch knap geregeld.
En wat dacht je van februari? Hoe wisten ze nou dat die maand 28 dagen had? En soms 29. Ik vind dat verbluffend. Twee maandjes minder van 31, zou ik zeggen, maar nee, dat was niet goed genoeg.
De natuur wikt, de mens beschikt.

Het allermooiste voorbeeld is natuurlijk het klimaat. Er lopen een hoop koukleumen rond op aarde tegenwoordig, die de temperatuur wel wat omhoog willen. Dat is te regelen, zegt de mens dan en zorgt voor het broeikaseffect.
Nu zijn er inmiddels ook mensen die het wel genoeg vinden zo en een paar raampjes van de broeikas open willen zetten. Maar die mensen rekenen buiten Noord-Amerika. En daar komt Bush op voor de geterroriseerden en onderdrukten; in dit geval de eskimo's. Wij stoken lekker door, Kyoto, koop maar een Amerikaanse airco, zegt hij.

Zelfs naar onze premier luisteren de Amerikanen niet. "If you do not find it very, maybe you could put the heater lower", heeft hij gesmeekt.
"The basement must not be to warm; I keep my wine there", heeft Bush geantwoord.
Ik heb het idee dat Bush ook nog het einde der tijden gaat regelen.
Hoe? Met een 25-uurs-economie, denk ik.
Wanneer? Op 30 februari, denk ik.

Geen opmerkingen: