woensdag

Nein, keine Kennzeichenplatte!

Vandaag nieuwe kentekenplaten laten maken en zelf gemonteerd. Nooit geweten dat ik dat kon, kentekenplaten monteren.
Dat is trouwens nog een hele toestand, als je platen worden gestolen. Wij waren in Duitsland en na de nieuwjaarsnacht hadden we een nummerplaatloze voorbumper. Van de dame bij het zwembad waar wij elke dag kwamen hoorden wij dat je dan meteen aangifte moet doen. Ik de politie bellen: "Sicher, mein Nummerschild ( zo heet zo'n ding dus) ist gestohlen worden, gewesen."
Gelukkig is mijn Oostenrijks vrij goed en dat konden ze in Thalfang ook best aardig volgen. Voor je het in de gaten hebt, sta je wel mooi meer dan een uur met twee Duitse wouten te praten. En voordat die er zijn vanuit een naburig gehucht, ben je ook al een uurtje uit je neus aan het fluiten.
Vervolgens moest ik in Nederland een vervangend kentekenbewijs aanvragen (kopen, bedoelen ze), waarmee ik dan weer die bordjes kon laten maken.
Vandaag heb ik ze dus gekocht, inclusief twee nieuwe nummerbordhouders (weer de kosten van een avondje snookeren naar mijn gros) en hoogstpersoonlijk erop geschroefd.
Ziet er evengoed wel erg stoer uit hoor, twee nieuwe nummerplaten!

Geen opmerkingen: