maandag

Bergen aan Zee (2)

De Caravan


Dit is onze caravan. Die hebben we inmiddels namelijk méér dan afbetaald na tweeëneenhalve week huur. Inderdaad, hij oogt wat klein, maar als je er een twijfelaartje en twee stapelbedjes inpropt, heb je een zespersoonscaravan. Voor de oorlog maakten ze geen grotere.
Dat was trouwens ook meteen alles wat er in de caravan stond, die bedden, want verder was er niets. Geen water, borden, bekers, pannen, bestek, dekens, gordijnen of airconditioning.
Wij vonden wel rolgordijnen en dat ze ongelofelijk stonken. Ze bevonden zich in een dusdanig vergevorderde staat van ontbinding dat we ze omhoog/opgerold moesten laten. Dan rook je ze niet.

Onze caravan staat op de prachtig - aan het strand - gelegen camping Il Valentino in Marina di Mandatoriccio, met koudwateropenluchtdouches, waarin je 's avonds geniet van de volgeplakte sterrenhemel. Of je gaat vanaf een uur of negen naar het halfoverdekte restaurant aan het strand, waar je alleen als buitenlander straffeloos cappucino na het geweldige eten kunt bestellen.
Italianen drinken alleen caffé (espresso).
Ondertussen speelt ober Ernesto op zijn twaalfsnarige gitaar met zes snaren.
Daar zou ik aan kunnen wennen.

Aan 's middgs eten aan het strand trouwens ook.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De Juve-shirtjes kosten niet zo gek veel meer zeker?

Henk zei

Het antwoord vind je morgen.