dinsdag

Bergen aan Zee (3)

Het Juveshirt

Op de eetfoto van gisteren dineer ik in een luchtig shirt. Vanwege de warmte, maar ook om mijn zucht naar shockeren te bevredigen. Het gaat hier namelijk niet alleen om een Juventus-shirt (voor de buitenstaanders: Juventus is betrokken bij een omkoopschandaal), bovendien staat er de naam van Zinedine Zidane achterop (voor ruimtewezens van Venus: Zidane gaf in de door Frankrijk verloren WK-voetbalfinale een kopstoot aan de Italiaanse houthakker Marco Materazzi).

Het dragen van dit bovenstukje leek mij een leuke manier om wat aanspraak met de autochtone bevolking te krijgen. Een Milanese (Milan-Juventus is net zoiets als Ajax-Feyenoord!) schone wist mij te vertellen dat dit shirt echt fouter dan fout was. Ik vertelde haar dat ik mij daar van bewust was en dat ik dat leuk vond. Haar Napoletaanse vriendjes Ciro en Genaro waren het met haar eens en nodigden mij uit om 's avonds naar een wedstrijd van Napoli tegen Juventus te komen kijken. Wat een toeval! Nog toevalliger was dat napoli ook nog eens won.

Om de Nederlands-Italiaanse betrekkingen niet nodeloos onder druk te zetten heb ik de volgende dag een Italiashirt van Canavaro gekocht en gedragen. Als ik mijn land kan redden voor tien euro, zal ik dan moeilijk gaan doen?
Normaal wel, maar in dit geval was een rustige vakantie mij wel wat waard. De populariteit van mij en mijn gezin steeg de rest van de vakantie naar recordhoogte.
Vrienden zijn te koop.

Geen opmerkingen: