donderdag

Rotterdams Leed

Er komt nog méér leed uit Rotterdam dan alleen Feijenoord. Sinds dik een jaar heeft het AD een aantal regionale kranten overgenomen, waaronder het Utrechts Nieuwsblad.

En dus kijk ik nu elke morgen tegen dit soort voorkanten aan:

"Gek van keuzes", staat er als kop bij.
Dat heb ik ook regelmatig als ik terugdenk aan mijn keuze om het AD/UN aan te houden.
In dit geval slaan de kop en foto op de keuzes die wij als consumenten van kabel, telefonie, stroom etc. tegenwoordig moeten maken. Deze voorkant is nog redelijk beschaafd en journalistiek integer.

Omdat ik op de hoogte wil blijven van wat er in mijn regio gebeurt heb ik het UN nog steeds, maar mijn geduld wordt steeds vaker op de proef gesteld. De artikelen in het AD-deel hebben bijna zonder uitzondering de diepgang van de Privé en de strips (TOON!) halen het niveau van de Donald Duck op geen stukken na! Zelfs het stadsdeel is niet meer wat het geweest is. Ik vermoed dat er op de stadsredactie inmiddels ook Rotterdammers zitten.

Valt vanmorgen - zonder waarschuwing - ineens de NRC-Next door de brievenbus! Daar werd ik ook al niet vrolijk van. Ik weet het, dit blaadje richt zich vooral op de jonge lezert, maar zijn die dan echt te lui om meer dan twee alinea's te lezen?
Als ik niet uitkijk ga ik binnenkort nog een Volkskrant kopen. Ga ik nog meer zeuren.

Geen opmerkingen: