dinsdag

BMWeetje pesten

Alweer een paar dagen terug van een week weggeweest. Altijd gezellig in het land van de autobahnen. Vroeger vooral om doorheen te racen op weg naar Italia, tegenwoordig vooral om doorheen te racen op weg naar Italia en soms naar een vakantieparkje in de Bondsrepubliek zelf.

Traben-Trarbach

Inderdaad, een vakantieparkje (van Landal in dit geval); sinds ik zelf kinderen heb is dat iedereen toegestaan. Het zal wel nooit mijn favoriete vakantieonderkomen worden, maar ja, de kinderen hè?

Net als vorig jaar zaten we vlakbij de Moezel en net als vorig jaar was dit op een paar uurtjes (vol) gasgeven van huis. Zo gauw ik de Duitse grens passeer verander ik in een (race)monster en sein ik alles aan de kant wat ik tegenkom, bij voorkeur B.M.W.'s. Hoewel onze auto (een Mazda Premacy) misschien oogt als een vriendelijke gezinswagen, heeft ook hij kalmerende middelen nodig als hij een Duits kenteken voor zich ziet en schiet hij erop af als Kit met turboboost.

Oud en Nieuw in Duitsland vieren gaat nog een gewoonte worden. Lekker niksdoen, tochtje maken, in een zwembadje poedelen en een biertje drinken bevalt best: wel jammer dat ik jullie zo laat een gelukkig nieuwjaar kan wensen en dat ik wéér René G.'s verjaardag mis.
Bij deze dan: een gelukkig nieuwjaar iedereen en gefeliciteerd René!

Geen opmerkingen: