maandag

STRESS(21)

Via Teletalent naar CSN naar KPN BUBC BLCS LSDM* (9)

De laatste sessies van “persoonlijke STRESS-hantering” (ergens in een hotel in een druilerig bos) leveren voor mij niet veel meer op. Gelukkig hebben mijn collega’s, gezien de vele huilbuien en geëmotioneerde uitspraken, meer uit deze twee dagen gehaald. Ik zit zelf met natte ogen allerlei onzin uit te kramen op het einde van dag twee! Het zal de vermoeidheid en het aanstekelijke gedrag van de andere patiënten geweest zijn.

vermoeid depri fig.
Ik deel de groep in vertrouwen mee dat ik meer aandacht aan mijn vrouw ga besteden. Ik zie Sandra tegen haar buurvrouw zeggen: “Zie je wel? Ik zei toch dat hij zijn vrouw bedroog?” Hoewel dat voor mij niet de belangrijkste les van de zes dagen was, doe ik de eerste week erg mijn best om Maria in de watten te leggen. Zij moet (ook) gedacht hebben dat ik een verhouding had; of zoiets.

Uiteraard bespreek ik met Maria wat ik nu wil gaan doen, om de rest van mijn werkzame leven een beetje vrolijker en vooral bevredigender in te vullen. Probleem is wel dat ik mij niet in een optimale lichamelijke en geestelijke toestand bevind. Met mijn bedrijfsarts ben ik een werkweek van 80 % overeengekomen en met mijn huisarts een dagelijkse portie seroxat (antidepressivum). Ik voel mij nog niet in staat om een gevaarlijke stap te wagen en mijn werkgever mijn ontslag aan te bieden. Wie zit er in zijn huidige toestand nou op Henk Bongers te wachten? Dat bedoel ik. Met het vooruitzicht op de grotere arbeidsvreugde die ik -in mijn nog nader te bepalen nieuwe carrière- ga beleven, moet ik eerst volledig reïntegreren bij mijn baas. En snel een beetje!

*voor de liefhebbers die het niet meer uithouden: KPN BUBC BLCS LSDM= Koninklijke PTT Nederland, Business Unit BedrijfsCommunicatie, Business Line Communication Services, Leidschendam

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: