donderdag

Mijn broer (2)

(onverwacht vervolg van 6 augustus)

Mijn broer Hans gaat morgen trouwen.
Hij is de jongste niet meer (dat is hij overigens ook nooit geweest, want dat is Eddy), dus je begrijpt dat wij allemaal erg blij zijn dat het toch nog gaat lukken.

Volgens mij is vriend en vijand het erover eens dat Hans de familienerd is. Voor zover zoiets te contoleren valt, weet hij volgens mij alles van computers, telefooncentrales en muziek. Niet echt een ideale combinatie om de blits mee te maken bij de vrouwtjes. Nou geloof ik niet dat hij in zijn vrije tijd veel debatteert over de Fujitsu 772 of de Ericson 5310 (beroepsziektes), maar hij is wel vrij hardnekkig als het over de nieuwe 'Orb' of 'New Order' gaat. Wellicht dat de ware liefde dáárom zo lang op zich heeft laten wachten. Ik vertrouw het Trudy ook wel toe dat ze zo af en toe eens roept dat Hans zijn hoofd even moet houden over dat lekkere intro met die hoekige baslijn.

Vorig weekend had ik (ook) flink hoofdpijn door hem. De traditie wil (ik trouwens ook) namelijk dat je een vrijgezellenavond voor zo iemand organiseert. Diezelfde traditie wil tevens dat zo'n avond gierend uit de klauw loopt. En wie zijn wij dan om daar tegenin te gaan? Het kost een paar centen, maar dan heb je tenminste wel een dijk van een kater.
We hebben ons eerst halfvol laten lopen in Tom's stamkroeg, daarna (te) veel gegeten in een spareribstaurant, om daarna volgegoten en ouderwets afgezet te kunnen worden door Tom. Nee, Tom is de barkeeper.
Overigens was behalve de kater ook de avond een dijk.

Postillon Lijnmarkt 50
Old brown and beautifully located next to a bridge crossing the Oudegracht, with splendid glas-in-lood (stained glass) windows on three sides. Among the (mostly local) regular customers sitting at the bar you can sometimes spot a dog lost in thoughts over his glas of beer. The nice terrace and the very friendly, very professional, and very well-dressed owner (red: Tom) make this place definitely worth a visit. Descend the stairs to the bathrooms for a touch of that german-guesthouse feeling. 4 SEP 00
Our rating: 3 1/2 out of 5

Gevonden op: http://members.tripod.com/zuipen_in_utrecht/page-5

Enfin, morgen gebeurt het dus. Dan wordt Hans de trotse eigenaar van een vrouw en twee stuks dochter. En dat allemaal voor één prijs; het zogenaamde gezinspakket. Normaal is hij niet echt van het gemakzuchtige soort.


Geen opmerkingen: