donderdag

Leeft Joris Driepinter nog?

Mijn criticasters vinden (onder meer) dat ik het Amerikaanse volk wel als érg achterlijk neerzet.
Ik doe mijn best, maar daar moet onmiddellijk aan toegevoegd dat ze het er ook wel naar maken! Neem nou het volgende: volgens een Amerikaans onderzoek worden jongeren tussen de 9 en 14 jaar dikker als/omdat ze te veel melk drinken. Halfvolle melk is het ergste. Blijkbaar hebben ze in de V.S. geen magere melk, anders was dat waarschijnlijk de grote boosdoener geweest.

Ik heb zelf ooit een onderzoek op een middelbare school gedaan naar vetzucht onder jongeren. En wat bleek? Van de scholieren met een overgewicht tussen de 20 en 40% kwam 89% op de fiets naar school, waarvan 39% op een mountainbike! Bij leerlingen met een overgewicht boven de 40% ging 88% met de fiets, terwijl maar liefst 58% van deze groep op een mountainbike fietste! Je begrijpt dat mijn kinderen geen ATB-fietsje krijgen.
Met de alarmerende bevindingen van mijn onderzoek ben ik naar het Ministerie van Volksgezondheid gegaan, waar het dossier waarschijnlijk in een la is verdwenen. Nooit meer iets van gehoord! Niets is ermee gedaan!
Dit bewijst voor mij dat de fietslobby veel te veel macht heeft in Nederland en in Den Haag in het bijzonder.

Maar nog even terug naar de melk, want er is al een tijdje veel aandacht in de media voor zuivel. Volgens andere onderzoeken loop je door melk drinken de volgende risico's:

 • Migraine
 • Huidproblemen
 • Astma
 • Bronchitis
 • Voorhoofdsholteontsteking
 • Chronische verkoudheid
 • Allergieën
 • Artritis
 • Zaadbalkanker
 • Diabetes
 • Eierstokkanker

Ik kijk al uit naar de nieuwe melkverpakking: Melk brengt de gezondheid ernstige schade toe!
Overigens, het Amerikaanse onderzoek over dikker wordende jongeren blijkt gesponsord door MacDonalds.

Geen opmerkingen: