dinsdag

De Wereld Volgens GBJ Bongers

"Rusland heeft volgens mij een sterke leider als Poetin nodig", "Duitsland zou ook wel eens wat vluchtelingen op mogen nemen" en "Wilders is de engiste die zeg wat wij denken". Zomaar wat uitspraken van mensen in mijn directe of minder directe omgeving van de laatste weken (echt waar). Veel mensen hebben geen informatie meer nodig om zich een mening te kunnen vormen, ze lullen gewoon elkaar na. En of dat de wereld nou dichter bij een oplossing brengt - dat boeit niet!
De andere helft, die wel een krant leest en de moeite neemt om zich in anderen te verplaatsen, hoort het tot nu toe allemaal met verdriet aan (deze jongen), of gaat de confrontatie met de Vladimir Wilders-aanhangers aan. Ook deze confrontatie brengt de wereldvrede niet dichterbij. Maar ook onder de goedgeïnformeerden ontstaat wel crisis-moeheid.
Geert Dijkstra en Halve Wilders

Het is misschien wel de overkill aan informatie (mijn krant gaat tegenwoordig dagelijks voor een kwart over de vluchtelingencrisis, het NOS-journaal voor minstens de helft) en het gebral op facebookpagina's en twitteraccounts die het grootste gevaar zijn voor extreme standpunten en korte lontjes.
"Geef  het volk brood en spelen.", wist Julius Caesar al. Het volk werd daarmee rustig gehouden. Het voorkwam dat de morrende bevolking in opstand kwam.
Als die Syrische vluchteling een lekker broodje Shoarma kan komen brengen, dan spelen wij gezellig een potje Risk. De winnaar is de nieuwe Poetin.
Oh, yes he does!

Geen opmerkingen: