dinsdag

STRESS(13)

Via Teletalent naar CSN naar KPN BUBC BLCS LSDM (1)

Mijn arbeidsconsulente had gelijk wel iets leuks voor me, zei ze. Misschien was dat wel wat voor mij, dacht ze. Telecommunicatiebeheerder, moest ik dat niet eens proberen? Als ik aangenomen werd kreeg ik een interne opleiding. Dat was handig, toch?
Je voelt jezelf een ouwe zeur, maar ik wist het niet. Zou ik van de ene op de andere dag zomaar ineens telecommunicatiebeheerder worden? Wat was dat eigenlijk, telecommunicatiebeheerder? Omdat ik niet ondankbaar wilde lijken, zei ik zo enthousiast mogelijk ja.

Een week later kon ik op gesprek komen bij “Teletalent”. Ik had mezelf goed voorbereid, maar de directeur met wie ik het gesprek had, zag het duidelijk niet met mij zitten. Hij twijfelde aan mijn motivatie! Zijn assistent was echter overtuigd van mijn kwaliteiten en goede bedoelingen en dus werd ik aangenomen.

En zo zat ik, augustus 1997, ineens weer in de schoolbanken. In drie maanden tijd, vijf dagen in de week, gingen ze mij leren hoe ik voor bedrijven de telefonie moest beheren. Dat was afzien. Ik vond de helft van mijn medestudenten gestoord, driekwart van de “modules” oninteressant en bijna alle dagen te lang. Maar ik wist waar ik het voor deed! Geloof ik.
In november slaagde ik voor de test en werd ik, met mijn medestudent Antoine, als stagiair in Leidsendam geplaatst. Wel eerst weer een sollicitatiegesprek. Maar dit was een leuke, want degene die ons aan moest nemen was nerveuzer dan wij. Hij mocht blij zijn dat we hem als manager wilden accepteren; vonden wij. Een paar weken na het begin van onze stageperiode kregen we al een contract aangeboden, om bij CSN (Communication Solutions Nederland) in vaste dienst te komen. We hadden het eerste salaris van “Teletalent” nog niet eens ontvangen! Ons contract met ”Teletalent” werd gewoon even afgekocht.

Het was erg wennen bij CSN. Iedereen was vréselijk druk en ongelófelijk enthousiast. Werken met het bedrijfscomputerprogramma viel niet mee. De heen- en terugweg naar Utrecht duurde drie uur. Maar alleen als de NS meewerkten!

morgen verder

Geen opmerkingen: