dinsdag

STRESS(14)

Via Teletalent naar CSN naar KPN BUBC BLCS LSDM (2)

De eerste weken voelde ik mij vooral erg ongemakkelijk. Je hebt geen vaste werkplek, je wordt door allerlei mensen ingewerkt, je schuift bij iedereen aan en daardoor kreeg ik het gevoel dat ik mensen vooral tot last was.
Maria vond het vreemd dat ik niet met enthousiaste verhalen thuiskwam. Maar overdag moest ik van mezelf al zo vaak in extase raken, als een collega mij over de Ericson 5510 centrale vertelde of over de onbegrensde mogelijkheden van “Support Magic” (het bedrijfscomputerprogramma), dat ik dat ’s avonds bij mijn vrouw niet meer op kon brengen.
Na een paar maanden ging alles steeds beter. Met voldoende vakkennis en -kunde gaat het natuurlijk allemaal een stuk makkelijker. Ik bleek talent te hebben voor het computerprogramma en kreeg daar lol in (!), ik had veel leuke collegae en –vooral in “het rookhok”- viel er erg veel te lachen. Daar kregen wij leuke ideeën voor de helpdesk:

  · “Momenteel zitten al onze medewerkers in het rookhok. Probeert u het later nog eens.”
  · “Uw telefoon doet het niet? Wat is dat, een telefoon?”
  · “U wilt de heer Krapsnor spreken? Momentje, hij is bezig met het laatste couplet van de bereboot.”

Er was wel één ding, waarover ik mij bleef verbazen. Iedereen werkte te lang door. Volgens mij was het bij een aantal collegae een sport om zo laat mogelijk naar huis te gaan. Ongelofelijk wat een smoezen ze verzonnen om maar niet naar huis te hoeven. En dan vlak voor ze naar huis gingen nog even snel een belangwekkend mailtje rondsturen, om iedereen te laten zien hoe laat ze er nog waren! Één collega (naam bekend bij redactie) gebruikte thuis alleen zijn tandenborstel en zijn bed.

Terugkijkend denk ik dat, stresskundig gezien, dat eerste jaar bij CSN voor mij de beste periode van de afgelopen 11 jaar was. De omstandigheden waren blijkbaar goed voor mij, want:
  · Voldoende gezelligheid en humor
  · Een behoorlijke mate van vrijheid en zelfstandigheid
  · Collegialiteit
  · Weinig formele verplichtingen
  · Ik had een baan waarin ik kon groeien en mijn grenzen kon verleggen

morgen verder

Geen opmerkingen: