maandag

Brainstormen

Zo noemden wij dat vroeger; brainstormen. Je gooide alles wat min of meer relevant was (met het onderwerp) in de groep. Die groep was je schoolklas, de groep HBO-studenten of de groep schyzofrene-lijmsnuivers-in-therapie.

Op die manier kun je ook een stukje gaan schrijven. Je gaat achter je toetsenbordje zitten en duwt min of meer willekeurig toetsen in, omdat jouw brain dat graag wil. Daarbij is het belangrijk dat je jezelf niet de tijd geeft om na te denken, maar de gedachten die door je hoofd heen flitsen onmiddellijk aan je beeldscherm toevertrouwd.
Ik kan dat niet. Nou ja, ik zou het wel kunnen doén, maar van de brei die op schrift zou verschijnen kan een normaal denkend mens geen chocolade maken. Zelfs geen koude. Echt niet.

fig1: De weke delen zitten bovenin (1)

Is dat erg, lieve lezers? Nee, dat is niet erg. Wel lastig.
Dit verschijnsel doet zich bij mij namelijk niet alleen achter mijn peeceetje voor. Als ik sta te koken, krioelt het in mijn hersenpan ook van de losse gedachten. Ik zal jullie niet vermoeien met de aard van de gedachten, maar ik kan je wel vertellen dat het een hoop losse snippers zijn, die door elkaar heen waaien. Je zou kunnen zeggen dat het een beetje stormt in mijn hoofd.
En dat is lastig.
Ik heb last van brainstormen.
Is er een dokter in de leeszaal?

Geen opmerkingen: