zondag

Recent Onderzoek

Uit recent onderzoek is gebleken, dat er in het derde kwartaal van 2004 meer dan 59.000 onderzoeken gedaan zijn. Wat mij betreft verontrustende cijfers. In het derde kwartaal van 2003 kwam men niet verder dan 47.456 stuks onderzoek.
In de meeste gevallen ging het om oud onderzoek in een nieuw jasje. Of om nieuw onderzoek dat popelde om uitgevoerd te worden. Dit laatste (?) levert vaak verbijsterende resultaten op.

Zo is er onlangs onderzoek gedaan naar het gewicht van Amerikanen en Fransen. De onderzoekers vroegen zich af hoe het komt, dat Amerikanen gemiddeld zwaarder zijn dan Fransen. De conclusies van dit rapport logen er niet om. Volgens het onderzoeksteam is onomstotelijk vast komen te staan, dat dit te maken heeft met de eetgewoontes in zowel de V.S. als in Frankrijk. Jawel, daar word je toch even stil van, hè? Men ging zelfs zo ver te stellen dat er een verband is tussen de hoeveelheid ingenomen voedsel en het gewicht van de onderzochte bevolkingsgroepen. Let wel: hoe méér je eet, hoe zwáárder je wordt!
Van dit soort onderzoeken lust ík dus kilo's pap.

Uit recent ánder onderzoek is verder gebleken:


  • Dat tv-reclames voor maandverband en tampons, waspoeder en shampoo door de kijker als significant irritanter worden ervaren dan andere spotjes.
  • Dat de Betuwelijn te duur (en overbodig) is.
  • Dat de meeste Palestijnen niet op Sharon stemmen.
  • Dat het af/uitstellen van doktersbezoek niet goed is voor de gezondheid.
  • Dat computerspelletjes en SBS6 geestdodend zijn.
  • Dat de kijkcijfers van en de waardering voor 'Het Woord van Henk' best meevallen.

Bij deze deel ik jullie mede dat ik morgen een onderzoeksbureautje start. Als een opdracht vóór 12.00 uur binnen is, lever ik in de loop van de middag de resultaten!


Geen opmerkingen: