dinsdag

Gel de Douche Anti-depressive

Dit jaar was mijn energievoorraad in november al meer dan uitgeput en dat betekende voor mij dat een herfstdepressie met een grote krul boven mijn hoofd cirkelde. Erwin Krol zou hem prachtig gevonden hebben.
Nu heb ik als gestresst figuur natuurlijk wel wat ervaring met dit soort zaken, dus de beproefde oplossingen werden onmiddellijk uitgeprobeerd. Vitaminepilletje hier, gebedsgenezeresje daar, een weekje lichttherapie en een paar uurtjes extra slaap; van die dingen.
Maar niets hielp. Ik was ten einde raad.
En toen kocht mijn vrouw een flacon verkeerde douchegel, die mijn leven voorgoed zou veranderen. Kunnonne, wat een stinkzooi was dat, zeg! Een toefje van die troep op mijn douchespons was voldoende om mij misselijk te maken. Ik dook in de krat met de cosmeticavoorraad en vond een vergeten flacon douchegel. Die moest ik maar eens proberen. Het was een flesje Adidas Energisant, die - behalve dat hij niet stonk - het voordeel had dat hij mij na elke douchebeurt verkwikte en versterkte, precies zoals de tekst op de fles mij beloofd had!
Voor zover mij bekend heeft Adidas Energisant geen vervelende bijwerkingen en iedereen kan het gebruiken. Het is bovendien goed verkrijg- en betaalbaar en zonder doktersrecept af te halen.
Maar pas op, er zit een addertje onder het gras! Bij een overdosis (en dat is zó gebeurd, dus knijp niet te hard!) is hyperactiviteit een onvermijdelijk gevolg. Er zijn (overdosis)gevallen bekend van mensen die, na een week lang zonder rust (slapen kan niet) en onophoudelijke activiteit een acute burnout hebben opgelopen.
Bekende gebruikers zijn Claudia de Breij en Bert Visscher.
Nooit geweten dat douchen zo helend én zo gevaarlijk kon zijn!

Geen opmerkingen: