donderdag

Roger and (not) Out (voorpublicatie Z.T.C.-blad, December 2004)

Anderhalf jaar geleden speelde het Nederlands Daviscupteam in de tweede ronde tegen Zwitserland. Sjeng Schalken was in topvorm, de nationale knuffelbeer (Raemon Sluiter) zou ook wel even punten gaan pakken en we hadden het onverslaanbare koppel Haarhuis/Schalken. Onbevreesd ging ik voor de televisie zitten, want WIJ zouden die Zwitserse gatenkaas wel even volslaan met tennisballen.
Oké, zij hadden dat jonge talent met die Franse naam, maar dat vonden wij alleen maar fijn, want anders zou het wel érg makkelijk 5-0 worden. Sjeng speelde tegen Roger een geweldige wedstrijd, maar was kansloos. Met open mond heb ik zitten kijken hoe dat jochie de meest onwaarschijnlijke winners langs Schalken sloeg. Ik weet nog dat ik tegen Maria zei dat ik de nieuwe nummer één van de wereld aan het werk zag. Kortom, Roger Federer versloeg het Nederlands team.
Nu het tennisseizoen 2004 erop zit, blijft er voor mij nog één vraag open: is Roger Federer een betere tennisser dan Pete Sampras? Ik ben geneigd om ja te zeggen. Er is namelijk helemaal niets dat Roger niet kan. Sampras had een verhoudingsgewijs matige backhand en kon niet op gravel spelen, terwijl Roger overal en altijd van iedereen kan winnen en dat meestal ook doet.
Ik hoor jullie denken: "Het gaat niet goed met onze columnist, hij lijkt wel verliefd!"
Eerlijk is eerlijk; sinds drie weken ben ik dat ook een beetje. Want jemig de pemig, wat een schattige coupe heeft Roger tegenwoordig.


Roger vóór & Roger ná

Inderdaad; het is bij mij de laatste tijd Roger voor en Roger na.
Maar het is ook wel een snoepie tegenwoordig.

Geen opmerkingen: