vrijdag

Il Sole Tramonte Sul Lago (2)

Mijn eerste kennismaking met 'Het Meer' was in 1987. Samen met de dochter van mijn schoonvader stond ik aan de overkant op een camping.
Het was onze eerste vakantie samen; de tijd dat ik nog invloed op haar had. Mijn bizarre idee om in een tentje aan de verkeerde kant van het meer te gaan staan, in plaats van in 'ons' privé-appartement met prachtig uitzicht, werd gewoon geaccepteerd.

Het Gardameer was geen liefde op het eerste gezicht - wat is het daar gruwelijk warm in augustus! Ik heb die vakantie voor het grootste deel met een handdoek in mijn nek gelopen, om Beverwijk-brandwonden te voorkomen. Als je mij toen verteld had dat ik nog twintig keer terug zou komen had ik je persoonlijk naar een inrichting gebracht!

Een paar jaar later zijn Maria en ik met mijn zus en zwager voor het eerst naar de flat in Bardolino gegaan. Niet wetend wat een avonturen we daar nog allemaal zouden beleven.

De foto (1989) is de eerste in een (ellen)lange reeks van zonsondergangen aan 'Het Meer'.
Inderdaad, il sole tramonte sul lago.

Geen opmerkingen: