donderdag

Opgehokt (1)

Volgens minister Veerman is het ophokgebod (alleen hobbykippen zijn vrijgesteld van de ophokplicht) een groot succes. Met het dierenwelzijn gaat het erg goed zegt hij en de pluimveehouders lijden volgens hem geen schade. Deze kippenhouder denkt daar anders over.
Sinds 22 augustus lopen er 17 kippen bij mij in huis en ik kan de heer Veerman verzekeren dat de financiële en de emotionele schade enorm zijn. Gek word ik van die klerebeesten! Nu zullen jullie zeggen: "Maar zijn dat dan geen hobbykippen?" Was dat maar waar!


helaas niets voor mijn kippen

Klaverjassen vinden ze een ouwelullenspelletje, met kurk zijn ze verre van creatief en van haken of punniken willen ze ook al niets weten. De enige hobby's die ze hebben zijn kakelen en zappen. Hele dagen hangen ze voor de tv, ze vreten mijn koelkast leeg en maken ruzie om de afstandsbediening. Als ik geluk heb.
In een balorige bui zijn ze al eens een eiergevecht begonnen en vorige week hebben ze Geert de Haan (hij heeft in de kamer een éénmansstok) kaalgeplukt. Dat stond hem wel goed trouwens, zo zonder die blonde kuif.

Morgen verder

Geen opmerkingen: